Handige links
Overzicht van websites van andere organisaties, die specifieke vragen kunnen beantwoorden of ondersteuning bieden.
-
Hoezitdat.info
Hoezitdat.info is er voor jongeren. Je vindt er betrouwbare informatie en of hulp bij jouw vragen over je lichaam en gevoel, werken, alcohol, geld, relaties en veel meer.
-
Voor ieder 1
Voor ieder 1 biedt jeugdhulp aan kinderen en jongeren tot 18 jaar in de gemeenten Lisse, Hillegom, Teylingen en Noordwijk.
-
Wijkteam Katwijk
Het Wijkteam biedt jeugdhulp aan kinderen en jongeren tot 18 jaar in de gemeente Katwijk.
-
Centrum voor Jeugd en Gezin
Je kunt bij Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) terecht voor hulp en advies in eigen gemeente, over alles wat met opgroeien en opvoeden te maken heeft.
-
Regionaal Bureau Leerrecht
RBL voert de leerplichtwet uit voor de gemeenten in de regio Holland Rijnland. Zij zetten zich in om schoolverzuim tegen te gaan, schooluitval te voorkomen en jongeren te begeleiden naar een positieve, zelfstandige toekomst.
-
Ouders & Onderwijs
De organisatie Ouders & Onderwijs helpt ouders door ze te informeren en adviseren over alles wat met onderwijs te maken heeft.
-
Auris
Begeleiding voor leerlingen met een onderwijsbehoefte op het gebied van gehoor, spraak- of taalontwikkeling.
-
Visio
Bij Visio kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn.
-
Zorgeloos naar School
Stichting Zorgeloos naar School zet zich in voor alle leerlingen met een chronische aandoening, hun ouders en scholen.
-
Onderwijs & Epilepsie
De onderwijskundig begeleiders van het LWOE hebben de kennis en ervaring om leerlingen met epilepsie en hun leerkracht(en) goed te begeleiden.
-
Brijder Jeugd
Brijder jeugd geeft informatie over alcohol, cannabis, drugs en gamen. Je kunt er terecht met vragen over gebruik of gedrag en voor advies en behandeling
-
Geschillencommissie Passend Onderwijs
De geschillencommissie is er voor een ernstig verschil van inzicht tussen ouders en de school of het schoolbestuur
-
Smart met geld
Meer informatie voor jongeren die 18 worden / zijn en met geld om willen kunnen gaan.
Jongeren hebben via deze website in één oogopslag helder wat ze moeten regelen als ze 18 worden. -
Wat nu?
Meer informatie voor jongeren die binnenkort het praktijkonderwijs of Voortgezet Speciaal Onderwijs verlaten.
Op deze website kunnen zij hun route naar een opleiding, werk of dagbesteding bepalen. -
Provalu
Ben jij een jongere in de leeftijd van 18-27 en heb je hulp nodig bij het zoeken van een passende baan of opleiding? Dan kun je contact opnemen met het Jongerenpunt. Het Jongerenpunt is er speciaal om jongeren in de Duin- en Bollenstreek op weg te helpen naar werk.
-
Welzijnskwartier
Jeugd- en Jongerenwerk
Het welzijnskwartier zoekt jongeren op in de buitenruimte en hebben jongerenvoorzieningen waar ze naar toe kunnen. -
Welzijnskompas (Hillegom en Lisse)
WelzijnsKompas zet zich in voor mantelzorgers van alle leeftijden. Groep waar ze extra aandacht aan geven zijn werkende mantelzorgers en jonge mantelzorgers: kinderen en jongeren t/m 23 jaar.
-
Meedenkersnetwerk
Meedenkers zijn er voor alle inwoners uit de gemeenten Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijk. Zij helpen (gratis) bij het vinden van een antwoorden/oplossingen rond: contacten, activiteiten, wonen, zorg, financiën.
-
ISD Bollenstreek
Voor meer informatie over het aanvragen van een uitkering, extra ondersteuning bij het vinden van werk (voor mensen met een beperking) en voor mensen die een coach nodig hebben op de werkplek.
-
Vluchtelingenwerk
Meer informatie over inburgeren, wat je moet regelen als je 18 jaar wordt, welke school geschikt is (ISK, beroepsonderwijs), vragen over studiefinanciering etc.
-
Jeugdbescherming West
Organisatie die ingeschakeld wordt via de Raad van de Kinderbescherming of de Rechtbank (via bijvoorbeeld de jeugdreclassering of gezinsvoogd). Soms wordt vooraf op vrijwillige basis al gestart met JR of gezinsvoogd in afwachting van rechterlijke uitspraak.
-
Balans, vereniging voor ouders
Vereniging Balans staat op voor ouders van kinderen en jongeren die net iets meer, of iets anders nodig hebben bij het leren of in de opvoeding. Zij delen kennis met ouders en professionals. Balans ondersteunt en vertegenwoordigt ouders zo goed mogelijk door op verschillende manieren informatie en kennis te delen. En komt op voor ouders en kinderen in politiek Den Haag.
-
Leerlingenvervoer: informatie en praktische tips voor scholen
Deze brochure legt uit hoe het leerlingenvervoer georganiseerd is en wie welke verantwoordelijkheden heeft. De brochure geeft praktische tips en informatie over hoe scholen kunnen helpen bij het leerlingenvervoer. Met de informatie en ideeën uit deze brochure kunnen scholen direct aan de slag, zodat een leerling goed op school aankomt en aan een productieve schooldag kan beginnen.