Overstappen naar een andere middelbare school
Uw kind is al leerling op een VO-school, maar deze school blijkt toch minder geschikt te zijn dan u of de school had gedacht of u gaat verhuizen waardoor een overstap noodzakelijk is. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom uw kind niet op zijn/haar plek zit. Wellicht overweegt u een overstap naar een andere school. Zodra u zich zorgen maakt, is het van belang aan de bel te trekken op school. Maak uw zorgen bespreekbaar en geef aan wat er volgens u aan de hand is. Misschien is de situatie al door middel van een kleine aanpassing te verbeteren.
Veranderen van voortgezet onderwijs school
Als u als ouder en kind zelf naar een andere school willen, dan meldt u uw kind schriftelijk aan op een andere vo-school. De school onderzoekt of de leerling op school terecht kan. Scholen kunnen daarvoor om extra informatie vragen bij de ouders. Kan de school zelf geen passende onderwijsplek bieden? Dan moeten zij een passende plek op een andere reguliere of speciale school regelen. Dat gebeurt in overleg met de ouders. Na aanmelding, worden de volgende stappen gezet:
- De ontvangende school neemt de aanmelding in behandeling als er plaatsruimte is en het niveau past bij wat de school aanbiedt.
- De ontvangende school vraagt vervolgens toestemming aan de ouders/verzorgers voor het opvragen van gegevens bij de huidige school.
- De huidige school vult het zij-instroomrapport in, met bijbehorende bijlagen, (bijv. cijferlijst, verzuimregistratie) en stuurt deze met toestemming van ouders naar de ontvangende school. Ouders tekenen hiervoor.
- De ontvangende school neemt contact op met de contactpersoon genoemd op het aanmeldformulier.
- De ontvangende school houdt een gesprek met de leerling én ouders/verzorgers.
- De ontvangende school neemt op basis van de gegevens een besluit om een leerling wel of niet toe te laten. Dat gebeurt binnen zes weken na aanmelding.